Hvorfor bør du velge en elektrisk terrengsykkel?

Om du har lyst til å kjøpe en elsykkel for første gang, eller om du har lyst til å oppgradere til en sterkere elsykkel – en elektrisk terrengsykkel er en allsidig sykkel som passer innenfor mange ulike bruksområder.

Denne artikkelen vil gi deg fire raske om hva en elektrisk terrengsykkel er, og hvilke fordeler det kan ha å velge en slik sykkel.

1. Hva er en terrengsykkel?

En terrengsykkel er en sykkel med kraftigere dekk, en mer sporty ramme, en dempet forgaffel for å gjøre kjøring på ujevne veier mer stabilt, og en sterk motor som kan ta deg langt. I forhold til en elektrisk bysykkel er terrengsykkelen mer spesialisert for å tåle ulike terreng. Den passer altså godt til å kjøre i mer utfordrende terrenger eller på lengre turer, men den fungerer fungerer like godt som en pendlersykkel i byen.

2. Sykkelramme som tillater en avslappet sittestilling

I tillegg til å ha mer spesialiserte komponenter for å tåle ulike typer terreng, har en terrengsykkel en mer avslappet sittestilling. En slik sittestilling tillater deg å sykle komfortabelt i terrenget, men du kan også sitte så oppreist at du får en god oversikt over bybilde hvis du sykler rundt i byen. I tillegg til en sporty ramme kan man spesialisere sin sykkel ved å montere ulike komponenter du ønsker – som dekk med enda bedre grep eller bakbrett.

3. En motor som tar deg langt

Motoren på terrengsykler pleier også å være sterkere, og å ha et høyere maksimalt dreiemoment enn for eksempel en komforsykkel. Batteriets størrelse varierer dog fra modell til modell. Større batteri betyr enten at du kan sykle lenger før neste ladning, at du kan sykle på et høyere assistansenivå eller at den kan dra deg opp brattere bakker.

4. Tre terrengelsykler vi anbefaler å sjekke ut!

Hvis du vil kjøpe en elektrisk terrengelsykkel anbefaler vi deg å titte på disse fire modellene. Den første er en FitNord Ranger 200 som er en billigere terrengelsykkel. Den har et batteri på 540Wh, som betyr en rekkevidde på opptil 110 kilometer. En kraftigere sykkel av samme merke er FitNord Ranger 900 som har et batteri på hele 883Wh, og et maksimalt dreiemoment på 110Nm. Et annet godt alternativ er Flyer Uproc X 2.10 som er en solid sykkel av sveitsisk kvalitet.

Oppsummering

Den største fordelen ved å kjøpe en terrengelsykkel er at du ikke låser deg til ett bruksområde. Sykkelen fungerer utmerket på turer gjennom skog og mark, men kan også brukes til hverdagens bysykling og pendling.

En terrengsykkel er mer allsidig, og er til så du skal få nytte av den på flere måter.

Høres dette interresant ut for deg? Trykk her for å sjekke ut alle våre terrengelsykler!