Undersøk dette før din første sykkeltur!

PRODUKTOMTALER : Undersøk dette før din første sykkeltur!

0 / 5
Ingen omtaler.

Gratulerer med kjøpet av elsykkel! Som du allerede vet, er elsykler en fantastisk måte å sykle på - både for helsen, velværet, lommeboken og miljøet. Men for å sikre at turen går knirkefritt fra starten av, bør du sjekke at alle delene er på plass i henhold til instruksjonene som følger med.

Nedenfor finner du en sjekkliste som du kan følge for å kontrollere at alle delene på elsykkelen er godt festet før du legger ut på din første sykkeltur. Se også videoen for veiledning.

Forsikre deg om at dekkene er forsvarlig festet
Dekkene kan festes enten med hurtigkoblinger eller med muttere. Kontroller at dekkene sitter godt fast, enten ved å vri på håndtaket på hurtigkoblingen eller ved å stramme mutteren med en egnet fastnøkkel. Gå gjennom alle mutterne/hurtigkoblingene på begge dekkene. Du kan også løfte sykkelen i luften og se om dekket vingler.

Kontroller innfestingen av styret, styret og styrelageret med en egnet fastnøkkel.
Test også innfestingen på følgende måte: Hold forhjulet fast med bena og føttene og prøv å vri på styret samtidig. Hvis styrets posisjon endrer seg litt, er det for løst.

Kontroller at begge pedalene sitter godt fast
Du trenger en egnet fastnøkkel (vanligvis en 15 mm fastnøkkel). Høyre pedal (R) strammes med klokken, mens venstre pedal (L) strammes mot klokken. Pass på at du strammer i riktig retning for å unngå skader på gjengene.

Kontroller feste av krankarmene
Det er selvsagt viktig at de sitter godt fast og ikke faller av eller beveger seg når du tråkker på pedalene.

Kontroller at bremsene fungerer som de skal
Stå ved siden av elsykkelen og trykk bremsen helt inn. Prøv å skyve sykkelen fremover. Du kan også løfte dekket, tråkke på en pedal og bremse.

Sjekk til slutt at du har riktig lufttrykk i dekkene
Minste og høyeste dekktrykk er angitt på siden av dekket. Bruk en dedikert pumpe til å pumpe opp til riktig nivå.

Nå er du klar for din første tur med din nye elsykkel! Vær forsiktig i trafikken, bruk hjelm og nyt alle fordelene ved en elsykkel sammenlignet med en vanlig sykkel.