Kraftige elsykler

Kraftige elsykler – for deg som ønsker en mer utholdende sykkel

Er du på utkikk etter en sykkel som tåler mer, og har muligheten for å kjøre lenger før neste ladning? Da er kanskje en kraftig elsykkel noe for deg. Vi i Sportproffen regner en elsykkel for kraftig når den har et batteri på over 600Wh, og et dreiemoment på over 65Nm i motoren.
I denne artikkelen vil vi vise noen kraftige elsykler innenfor kategoriene bysykkel, terrengsykkel og fatbikes, for å gi deg en oversikt over dine valgmuligheter hvis du skal kjøpe en kraftig elsykkel. Fordelen med en kraftig elsykkel kan være et høyere assistansenivå over lengre tid, lengre kjøredistanse før neste ladning og en kraftigere motor.

Kraftige elektriske bysykler

Elektriske bysykler er laget for urbane miljøer og pendling. Slike elsykler er gjerne utstyrt med et bagasjebrett og gir deg en oppreist sittestilling slik at du har bedre oversikt over bybildet. En kraftig elsykkel innenfor denne kategorien er FitNord Classic 500 som har et batteri på 630Wh og et maksimalt dreiemoment på 80Nm. Denne elektriske bysykkelen har et tradisjonelt design, og passer like bra i byen som den gjør på lengre turer.

Et annet alternativ i denne kategorien er Flyer Upstreet 5.10 som har et batteri på 630Wh, og et maksimalt dreiemoment på hele 90Nm. Denne Flyer elsykkelen tåler både asfaltveier og grusveier.

 

Kraftige elektriske terrengsykler

Utstyrt med kraftige dekk, en sporty ramme og en dempet forgaffel er en elektrisk terrengsykkel allerede en relativt kraftig sykkel. Men hvis du vil ha en av de kraftigere elektriske terrengsyklene bør du sjekke ut FitNord Ranger 500 som har et batteri på 612Wh og et maksimalt dreiemoment på 80Nm. Denne elektriske terrengsykkelen har en høy ytelse, og gir deg en behagelig og sportslig kjørestilling.

Er du ute etter en hakket kraftigere elektrisk terrengsykkel er Flyer Uproc X 2.10 et godt alternativ. Med et batteri på 630Wh, og et maksimalt dreiemoment på 95Nm, fungerer sykkelen utmerket i utfordrende forhold, på lengre turer og oppover bratte bakker.

 

Kraftige el-fatbikes

En elektrisk fatbike er en sykkel utstyrt med tykkere dekk som har god gripeevne selv i snø, sand eller gjørme. Men sykkelen passer fortsatt godt både i ujevnt naturterreng, som den gjør i det jevnere byterrenget. Er du på utkikk etter en kraftig el-fatbike er FitNord Rumble 1000 et sterkt alternativ. El-fatbiken har et batteri på hele 1008Wh, og et maksimalt dreiemoment på 110Nm – dette er altså en virkelig kraftig sykkel. Sykkelen tåler alle slags forhold, og har en maksimal rekkevidde på opptil 200 km.

 

Oppsummering – hvorfor velge en kraftigere elsykkel?

Som nevnt i denne artikkelen er det flere fordeler ved å velge en kraftigere elsykkel. Den har større batteri, høyere maksimalt dreiemoment og en lengre rekkevidde.

Men hvilken elsykkel du kjøper kommer helt an på dine behov, og hva du ser etter i en elsykkel. Er du usikker på hvilke type elsykkel som passer deg best? Trykk her for å lese vår elsykkel-guide, slik at du kan forsikre deg om at du tar det riktige valget!